Най-полезните каши

153
Най-полезните каши

Те насищат организма с много хранителни вещества

Според лекари-диетолози две са най-полезните каши. Препоръчително е да ги консумирате редовно – както вие, така и децата ви.

Елда

В много страни въобще не познават тази зърнена храна. Ако се поразровите из интернет, ще установите, че елдата притежава много ценни свойства. В родината й – Индия, я наричат „черният ориз“. Макар сега рядко да се консумира, струва си да се опитате да я направите неразделна част от семейното меню.

Защо елда?

В нея се съдържат много желязо, протеини и фибри. Отличен избор за хора, които искат да отслабнат и да поддържа здравето си стабилно.



Овес

Оказва се, че ползата и вредата от овесената каша зависи от начина на обработване. Овесът за бързо приготвяне, който изисква само заливане с кипнала вода, се определя от някои експерти като най-вредната каша. А коя е най-полезната? Овесените ядки, които се варят 3-5 минути.

Овесената каша на закуска се отразява добре върху храносмилането, насища организма с важни елементи, а заедно с плодове и ядки е истинско удоволствие за сетивата.




Добави коментар