Най-добрите храни за вас, след като родите

98
Най-добрите храни за вас, след като родите

Майчинството. Освен с радостта, с която е съпроводено, към него вървят и няколко излишни килограми

Майчинството. Освен с радостта, с която е съпроводено, към него вървят и няколко излишни килограми. Не се оставяйте обаче на стреса и безсънието да променят режима ви и да ви спрат по пътя към намаляване на килограмите.

За да запазите своята енергия, от съществено значение е храната, която приемате да е качествена и да ви осигурява необходимите за вас и бебето ви нутриенти. Наред с това трябва да разпределяте храненията си през целия ден, за да не изпадате в пристъпи на глад, а да поддържате кръвната захар на ниво.

Какви хранителни вещества трябва да приемете

Когато ядете храни, богати на хранителни вещества, ще усетите как те ви държат сити по – дълго време, дават ви енергия и няма да изпитвате глад в 3 ч. сутринта. Ето какво може да хапвате:

Зеленчуци и плодове
Пълнозърнести
Протеини като риба, телешко, соеви прподукти
Млечни – извара или мляко
Зеленолистни
Желязото е особено важно за майките, а него може да намерите в зърнени, пресни сокове или чисто месо

Витамин С е от особена важност за майките, родили с цезарово сечение. Него може да намерите в портокали, домати, плодов сок.

Ако имате нужда от междини закуски или снаксове, не посягайте към пакетираните, богати на захари, оцветители и мазнини. Заменете ги с:

Пълнозърнести крекери с хумус

Ядки

Купа пълнозърнест флейкс с мляко

Твърдо сварени яйца с моркови

Нискомаслено сирене с плодове

Ябълка с фъстъчено масло

Кисело мляко с червени плодове

Сваляне на килограми

Сега имате бебе и може да се върнете към старата си диета. Грешка! Като млада майка ще изпитвате много умора и трябва да се адаптирате към новия начин на живот, затова в момента нямате нужда от диета, която ще ви кара да чувствате постоянно гладни и лишени.

Като начало заменете бялата захар, бял хляб и джънк фууд със здравословните им алтернативи и започнете да правите леки физически упражнения, ако раждането го позволява.Добави коментар