Навиците, които вредят на психичното ни здраве

218
Навиците, които вредят на психичното ни здраве

Дали случайно не ги практикувате?

Знаем, че пушенето, консумацията на алкохол и обездвижения начин на живот се отразяват негативно върху здравето ни. Има обаче и навици, които вредят на психиката ни. Способни са да провокират различни болести.

Кои са те? Веднага споделяме:

1/ Отсъствие на режим
Постоянното недоспиване например е способно да провокира чести оплаквания от главобол, изблици на агресия, качване на излишно тегло и разсеяност.

2/ Неправилно хранене
Храненето влияе не само на теглото ни, но и на умствената ни дейност. Именно поради това е важно организмът да получава мазнини, протеини и въглехидрати. Не бива да пропускаме закуска, обед и вечеря.

3/ Избягване на проблемите
Ежедневно в живота ни се случват куп неща. Не бива да игнорираме възникващите въпроси. Ако отлагаме за после, това може да доведе до сериозни проблеми, тъй като се натрупва стрес. Последният в големи дози влияе негативно на здравето.

4/ Навикът да задържаме всичко в ума си
Да имате списък със задачите, които трябва да отметнете, е добра идея. Особено ако имате доста неща за вършене. Този навик ще ви спести негативното влияние на друг навик – този да превъртате в ума си всичко, което лежи на плещите ви.

5/ Цифрова зависимост
Зависимостта от социалните мрежи е болестта на нашето време. Днес все повече хора се стараят да планират „разтоварващи дни“ именно от социалната мрежа. Прелиствайки новини и постове, не долавяме колко време губим в тази дейност и как цялата информация ни натоварва.
Добави коментар