Навиците, които вредят на бъбреците

301
Навиците, които вредят на бъбреците

Имаме няколко препоръки за хранителното меню

Бъбреците са орган, който е един от най-важният в човешкия организъм. Главната им задача е да прочистват кръвта. Те също така участват в регулирането на водно-соления баланс, кръвното налягане и производството на кръвни телца. Мнозина недооценяват работата на бъбреците. Поради това практикуват вредни навици, които ги разболяват.

Такива са:

Алкохолът и тютюнопушенето
Те са вредни не само за кожата и фигурата, но и за бъбреците. За да почистят организма от токсини, бъбреците започват да работят по-интензивно. Това се отразява върху здравето.

Недоспиване
Трябва да намирате време за пълноценен сън, за да не се стига до визити с лекаря. По време на сън тъканите на бъбреците се обновяват. Ако спите недостатъчно време, процесът не се осъществява пълноценно.

Много кофеин

Ако към дефицита на сън добавите и кафе, то не се удивявайте, че имате проблеми със здравето. Кофеинът има свойството да стимулира отделянето на урина, това е допълнително натоварване върху бъбреците.

Обездвижен начин на живот
Той не само влияе върху фигурата, но и върху работата на бъбреците. Отсъствието на физическа активност води до застой на кръвта, което вреди на органите в тялото.

Дефицит на витамин В6
Този витамин помага за предотвратяване на появата на камъни в бъбреците. Може да си го набавите чрез соя, банани, авокадо, спанак, черен дроб и риба.

Излишък на натрий
Не злоупотребявайте със солта.

Строги диети
Те водят до активно топене на мазнини, но нарушават природния баланс на веществата в организма и влияят негативно върху бъбреците.

Консумация на твърде много протеини
Протеините се извежда от организма от бъбреците. Ако консумирате прекалено много протеини, увеличавате натоварването върху органа и може да отключите нежелани болести.
Добави коментар