Навиците, които ни поддържат млади

161
Навиците, които ни поддържат млади

Те са съвсем малко - броят се на пръстите на едната ръка

Темата за поддържането на младостта и здравето на кожата винаги е актуална. Някои се опитват да спрат времето с инжекции, други предпочитат да изразяват себе си чрез облеклото, а трети смятат, че всичко е въпрос на гени. Всичко изброено е нещо, което зависи само от нас.

А кои са навиците, които помагат да бъдем млади?

1/ Наспивайте се
Пълноценният сън е най-доброто нещо, което може да дадете на своя организъм. Той спомага за възстановяване на имунните клетки, понижава риска от сърдечно-съдови болести и затлъстяване. Здравословният сън предотвратява появата на бръчки.

2/ Балансирано хранене
Най-полезната диета е тази, която съдържа достатъчно количество мазнини, въглехидрати, протеини и фибри. За поддържането на нужното количество еластин и колаген в кожата е необходимо да се приемат достатъчно микроелементи.

3/ Движете се
Никога активният начин на живот не е излишен. Освен това когато се намираме в движение, развитието на сърдечно-съдови болести е по-малко вероятно. Освен това спортът ни поддържа във форма.

4/ Направете си генетично изследване
Както написахме по-горе, понякога младостта е в гените ни. Експерти предлагат да си направим генетичен тест, за да установим дали не проявяваме непоносимост към някоя храна, или пък сме предразположени към надебеляване, захарен диабет, сърдечни болести, неврологични или пък онкологични болести. Тази стъпка ще ни защити от редица рискове и може да забави процеса на остаряване.
Добави коментар