Навици, които вредят на гърдите

528
Навици, които вредят на гърдите

Спрете ги,преди да съжалите

С напредването на възрастта гърдите губят своята стегнатост. Ако искате да възпрете преждевременното увисване, може да се откажете от няколко вредни навика.

1/ Носите неудобни сутиени
Една от най-разпространените причини. Избирайки си сутиен, трябва да помните, че чашката трябва да побира гърдата. Долната му част трябва да съответства на обиколката на тялото. Ако изберете сутиен не по мярка, това ще провокира разтягане на кожата.

2/ Тютюнопушене
Този вреден навик води до това, че кожата губи своята еластичност, понижава се производството на колаген и се влошава циркулацията на кръвта.

3/ Строги диети
Когато теглото намалява рязко, а след това отново наддава, това се отразява негативно върху състоянието на кожата и гърдите. При качването на килограми кожата на гърдите се разтяга, а когато отслабваме, препоръчително е да става постепенно. Не забравяйте да правите специални упражнения, масаж и да носите спортен сутиен.

4/ Не използвате слънцезащитни средства
Когато кожата е изложена на действието на ултравиолетови лъчи, тече процес на преждевременно стареене. Не забравяйте крема срещу слънце у дома. Носете го със себе си на плажа.
Добави коментар