Наръчник за родителите на детската площадка

93
Наръчник за родителите на детската площадка

Положете усилия да създадете градивна атмосфера

На детската площадка има както деца, така и родители. Поради това е важно да знаете простичките правила за поведение.

1. Не забравяйте, че навън възпитатели няма, поради това отговорността да следите детето ви е ваша. Оставете разговорите по телефона с приятели и роднини за по-късно. Поиграйте с детето на топка, карайте колело, запознайте се с децата, с които играе то.

2. Никога не коментирайте външния вид или поведението на чуждите деца. Дори ако ви се струва, че те говорят твърде високо. Спомнете си, че основната грижа за него е на родителите му.

3. Децата често падат, раняват се, одраскват се. Бъдете готови да окажете минимална медицинска помощ. Дори и на чуждо дете. Носете в чантата си лепенки, бинт и т.н.

4. Научете детето да избягва опасностите – пътища, движещи се люлки, каращи колело деца, а също така и катерене по дърветата и хълмчета. Приучете го да се грижи за безопасността си.

5. Научете детето да познава своите права и да поставя граници.

6. Предотвратявайте конфликти с деца, особено ако са съвсем малки. Ако са по-големи, дайте възможност на децата да поговорят, дори да проявят агресия и да стигнат до общо решение, да поискат извинение едно от друго и т.н.

Сега вече знаете основните правила на поведение на детската площадка. Надяваме се, че ще са от полза и за вас, и за децата на нея.Добави коментар