Направете това сутринта, за да сте във форма

158
Направете това сутринта, за да сте във форма

Не подценявайте зареждащата сила на първите часове от деня

За мнозина утрото е време, което организмът преживява мъчително, тъй като се стараят да станат възможно най-бързо. Втори се събуждат по принцип с лошо настроение. За да не бъде така, ще ви посъветваме нещо простичко.

Някои наши навици, например да лягаме да спим след полунощ или да вечеряме късно, нарушават хармоничното протичане на процесите в организма. Помислете за малко – колко часа губите сутрин, правейки абсолютно нищо? Именно отметнатото сутринта определя целия ви ден, а защо не и живота ви!

Какво да правим сутрин?

Щом се събудите, не се старайте да си припомните веднага за работата или проблемите. Сладко се изтегнете, усмихнете се и помислете за нещо положително, което този ден ще ви донесе.

Ако усещате, че мозъкът ви работи най-добре сутрин, то защо да не посветите първите часове от деня именно на важните задачи!

Ако знаете, че утре ви предстои тежък ден, не отлагайте съставянето на списък от задачи още сега – посветете 10-15 минути на това.

Не отваряйте електронната поща до обяд. Използвайте първите часове от деня за отмятането на най-важните и личните задачи.

Не докосвайте телефона си. Преглеждането на социалните мрежи ще ви ощети откъм ценно време сутрин. Няма да успеете да свършите нищо.Заемете се със спорт! Не е необходимо да става дума за сложен комплекс от упражнения. Достатъчно е да се разтегнете и да направите лек крос.

Всичко това ще се отрази положително върху организма, което означава, че на работното място ще сте ефективни. Не забравяйте и за закуската, обяда и леките закуски между основните хранения.

15 минути време е достатъчно, за да хапнете добре и да се почувствате тонизирани.Отделете време за собствения си сутрешен ритуал. Може да бъде медитация, избор на облекло за деня или пък танц по време на любима песен. Категорично ще се заредите с положителни емоции и ще се настроите за продуктивен ден.

Добро утро от нас!


Добави коментар