На път към вкъщи купете букет цветя

81
На път към вкъщи купете букет цветя

Изследване установи, че носят ползи за членовете на семейството

Помислете за ключовите моменти от живота си до момента. Цветята са били част от специалните дни, нали? Рождени дни, завършвания, годишнини, сватби и т.н. В нито един момент не сте свързали свежите букети с нещо ужасно, нали?

Цветята, оказва се, имат доста силно въздействие върху здравето ни. Според учени от American Society for Horticulture Science, позоваващи се на изследване с участието на 90 хоспитализирани пациенти, е добра идея да си купите букет още днес.

Пациентите, участващи в изследването, били настанени в два типа стаи – такава с цветя и стайни растения и друга без. 

Пациентите, които били заобиколени от растителност, впечатлили учените с по-ниско ниво на кръвното налягане, по-стабилен сърдечен ритъм, по-ниско ниво на болка, тревожност и умора. Като цяло се чувствали по-позитивни, сравнено с пациентите, в чиято стая нямало цветя.

Разбира се, не бива да обясняваме по-доброто здравословно състояние само с наличието на цвета. Нито да ги възприемаме като панацея. Те са допълнителен стимул в процеса на оздравяване.Е, ще купите ли цветя след края на работния ден? Те ще са от полза за всички членове на семейството.Добави коментар