Музикалните инструменти правят децата по-умни и успели

89
Музикалните инструменти правят децата по-умни и успели

Два инструмента са най-ефективни

Изследвания показват, че музикалното образование въздейства върху развитието на различни способности на детето, които нямат отношение към творчеството. Учени са установили, че заниманията с музикални инструменти подобряват логическото мислене и тренират фината моторика.

Децата, които посещават уроци по музика, демонстрират по-високи резултати по математика и физика. Те по-бързо усвояват чужди езици и имат по-четлив почерк.

Ползата от музиката

Независимо на кой инструмент се спрете, дали това е барабан, пиано или китара, по време на свирене трябва да работят китките на ръцете. В това се крие тайната на развитието на фината моторика. Последната оказва влияние върху писането, логиката и други аспекти.

Максимална ефективност в този случай осигуряват пианото и акордеонът. Те изискват активно придвижване на пръстите.

Свиренето е невъзможно без четенето на ноти. Изпълнявайки това, детето се учи бързо да решава математически задачи с различно ниво на сложност.

Музиката прави хората успели. Защо? Тъй като стимулира еднакво развитието на двете полукълба на главния мозък. Тя приобщава детето към формирането на вкус към прекрасното.

Ако заниманията дават резултат, се появява и възможност детето публично да показва своя талант. Този опит повишава увереността и самооценката, развива умението да се контролират емоциите и чувствата, помага за по-бързата адаптация към различни условия.Добави коментар