Морковено изкушение с шоколадова глазура и орехи

84
Морковено изкушение с шоколадова глазура и орехи

Ароматните бисквити, които предстои да приготвите, са правят лесно

От моркови се правят не само салати и основни ястия, гарнитури и закуски. Може да се приготвят и десерти. Именно такъв ще ви предложим днес.

Необходими съставки:

2 бр. моркови;
50 грама захар за тестото и 50 грама захар за глазурата;
1 чаена лъжичка ванилова захар;
1 чаена лъжичка бакпулвер
10 супени лъжици олио
250 гр. брашно
2 супени лъжици какао
3 супени лъжици вода
50 грама орехи

Ароматните бисквити, които предстои да приготвите, са правят лесно. Получават се вкусни и ухайни. Не са твърде сладки, тъй като в тестото слагаме само 2 супени лъжици захар. Останалото количество е за глазурата.

Начин на приготвяне:

1/ Рендосайте морковите. Добавете захарта, ваниловата захар, 8 супени лъжици олио, пресятото брашно и бакпулвера.
2/ Замесете тесто – не е необходимо дълго да месите. Според консистенцията добавяйте още брашно или олио/вода. Трябва да получи леко маслено брашно – да е меко и пухкаво.
3/ Разделете тестото на 12 еднакви части. Всяко оформете на топка.
4/ Сложете хартия за печене на плота и разточете топките. Трябва да получите красива кръгла форма с дебелина половин сантиметър.
5/ Печете до готовност при температура 180 градуса – ще са ви необходими около 30 минути.
6/ Оставете бисквитите да изстинат на хартията. В това време смесете захарта и какаото в съд на котлона, внимателно разбъркайте. Добавете вода и олио. Продължете да бъркате, за да няма бучки. Щом сместа кипне, оставете я да ври на тих огън 3 минути. Не преставайте да бъркате.
7/ Готовата глазура трябва да бъде гланцова на вид и умерено гъста. Полейте с нея бисквитите. Отгоре посипете с малки парченца орехи. Отново оставете десерта да изстине.






Добави коментар