Млечно-меден кисел

13
Млечно-меден кисел

Лек десерт за лакомници

Тази рецепта е подходяща за приготвяне за деца, в чието меню вече присъства медът. Ще ви хареса със своята лекота.

Необходими съставки:

1,5 литра мляко
3 супени лъжици пчелен мед
1,5 супени лъжици картофено нишесте

Това количество продукти ще ви стигне за приготвянето на 4 порции.

Начин на приготвяне:

1/ Изплакнете тенджерата с вода, за да може млякото да не загори по дъното. Налейте млякото, добавете меда и кипнете сместа.
2/ В чаша разтворете нишестето с достатъчно вода, че да получите течна каша. След това на тънка струйка добавете нишестето към кипящото мляко.
3/ Щом млякото се сгъсти, свалете тенджерата от огъня. За да не се образува пяна, сложете капака на тенджерата или посипете със захар кисела.

Бележка: Този кисел е препоръчително да се консумира при простуда.



Добави коментар