Междувременно във Виетнам: Ученик получи 230 шамара заради лошо поведение

1469
Междувременно във Виетнам: Ученик получи 230 шамара заради лошо поведение

Независимо какво правило е нарушил ученикът, наказанието е неправилно и неприемливо, казва заместник-министърът на образованието на Виетнам Нгуен Ти Нгия

В едно от училищата във виетнамската провинция Куангбин учителката по математика Нгуен Ти Фонг Тай наказа шестокласник за това, че е оскърбил своя съученичка и си е позволил да използва нецензурни думи.

По данни на VNExpress, ученикът Хонг Лонг На е получил 230 шамара от своите съученици. Те били инструктирани от учителката да го направят. Жената повикала провинилия се до дъската, след това всеки един от съучениците му го ударил по 10 пъти. Когато всички деца изпълнили поръчението на Нгуен Ги Фонг Тай, шестокласникът се обърнал към нея и й казал: „Мразя Ви!“.

В отговор на „дръзкото изказване“ учителката ударила детето силно по едната буза.

Майката на Хонг била възмутена то постъпката на педагога. Тя отвела детето си в болница и се оплакала на администрацията.

Лекарите са регистрирали увреждане на меките тъкани на детето. Назначили са 4 дни стационарно лечение. Малко след това Нгуен Ти Фонг Тай била отстранена от работа за 2 седмици – докато тече следствие.

Директорът на училището отбелязва, че в скоро време не само ще я уволнят, но и ще я привлекат към углавна отговорност.

Независимо какво правило е нарушил ученикът, наказанието е неправилно и неприемливо, казва заместник-министърът на образованието на Виетнам Нгуен Ти Нгия. Тя допълва, че постъпката на учителката противоречи повече на правилника на училището, сравнено с нецензурните думи, използвани от ученика.
Добави коментар