Мазнини, които ни помагат да преборим килограмите

232
Мазнини, които ни помагат да преборим килограмите

Отдавна не живеем във времето, в което мазнините се смятаха изцяло за вредни и нездравословни

Отдавна не живеем във времето, в което мазнините се смятаха изцяло за вредни и нездравословни. Нещо повече - цели хранителни режими, едни от най-популярните диети днес, препоръчват консумацията на мазнини.

Кои са най-полезните източници на мазнини, които не просто трябва да добавите в менюто си, но и биха ви помогнали да отслабнете? Отговор на този въпрос дава Darik News:

Авокадо

Няма как да не започнем с едно от най-богатите на мазнини в света растения. То е богато на олеинова киселина, която помага за стабилизиране нивата на холестерола, глюкозата в кръвта, както и укрепва имунната система.

Сьомга

Една от най-мазните, но и вкусни риби. С нея ще заситите глада си лесно, бързо и дълготрайно. Сьомгата е богата на вит. А, който е ключов за красотата и здравето на кожата. Именно тази риба е и сред най-добрите избори, когато става въпрос за естествен вид на омега киселините.Яйца

Това е истинската супер храна - хем е евтина, хем е богата на толкова много хранителни вещества.

Ядки

Те подобряват метаболитните процеси и с тях лесно ще заситите глада си. Съдържат Омега 3, антиоксиданти, линоленова киселина.

Сирена

Мазните сирена имат страхотен вкус и се връзват с почти всичко. Те са страхотен източник на протеини, мазнини, калций, вит. А, В12, цинк и вит. К-2. Ако се спрете на този източник на мазнини, гледайте да е максимално зряло сирене.

Добави коментар