Маска за лице с кафе при проблемна кожа

109
Маска за лице с кафе при проблемна кожа

Защо в салон, когато може и у дома?

Ароматно американо, ободряващо еспресо, омагьосващо капучино и невероятно лате – това са едни от любимите напитки на по-голямата част от населението. Те не биха могли да си представят сутрините без чаша гореща напитка.

Оказва се, че кафето, освен бодрост и добро настроение, дарява и със здраве. Зърната му може да ви помогнат да подобрите състоянието на кожата на лицето.

Маска за лице с кафе при проблемна кожа

За да се справите с лъщящата и възпалена мазна или комбинирана кожа, необходимо е да смесите 1 чаена лъжица кафе и 1 супена лъжица бяла или синя глина. Сипете към сместа топла кипнала вода. Разбъркайте до получаване на сметанообразно състояние. Нанесете маската върху кожата. Избягвайте зоната около очите. След 20 минути изплакнете кожата с вода.

С тази маска решавате проблема с липсата на време за посещение на козметичен салон. Тя ще почисти кожата ви, ще я подхрани и дълго време ще се радвате на благоприятния й ефект.

Достатъчно е да я правите веднъж на две седмици, а в случай на нужда – по един път на седмица. Този бюджетен трик за поддържане на здрава кожа на лицето ще ви стане любим.
Добави коментар