Мариновани печурки в домашни условия

192
Мариновани печурки в домашни условия

Приготвят се бързо

За да приготвите мариновани печурки с подправки, чесън и горчица, не се изискват кой знае какви усилия, нито и време.

Необходими продукти:

500 грама дребни печурки
130 мл олио
2 скилидки чесън
4 супени лъжици 9% оцет
1 ч.л. горчица на зърна
1 ч.л. млян пирер
2 броя дафинов лист
1,5 с.л. сол
1 с.л. захар
½ ч.л. семена от кориандър

Време за приготвяне: 30 минути

Гъбите биват наричани „горско месо“. Използват се като самостоятелно ястие, а също така в качеството на съставка в закуски, основни ястия, предястия, запеканки и др. Много вкусни се получават маринованите гъби. Те придават на ястията пикантен вкус.

Предлагаме ви днес да мариновате печурки. Заделете за целта 30 минути. След това оставяте гъбите да се мариноват за през нощта. Като резултат получавате превъзходен продукт.

Този метод на мариноване се нарича горещ. Може да съхранявате гъбите до 7 дни в хладилник. Използвайте по-дребни гъби, ако няма такива, нарежете по-големите на 2-4 части.

Приготовление:

1/ Почистете гъбите от кожата, подрежете пънчето.
2/ Кипнете вода, добавете гъбите в нея и 2 супени лъжици оцет.
3/ Варете 5 минути след като водата кипне.
4/ Извадете гъбите и ги прецедете.
5/ Направете маринатата, като нарежете на ситно подправките, сложите сол и захар в 500 мл вода. Кипнете течността за 1 минута.
6/ Изстудете леко получената смес и налейте в нея олиото и оцета.
7/ Залейте гъбите с маринатата. След като се охладят до стайна температура, преместете ги в хладилника. Нека престоят там за през нощта.




Добави коментар