Малко дете у дома? 6 неща, на които да го научите

191
Малко дете у дома? 6 неща, на които да го научите

Задачата на родителя не е просто да осигури на детето безопасни и комфортни условия, но и да го научи на важни за живота неща

Задачата на родителя не е просто да осигури на детето безопасни и комфортни условия, но и да го научи на важни за живота неща.

Децата не са достатъчно мотивирани
Ако детето ви не посещава спортно занимание, това не означава, че не бива да бъде физически активно изобщо. Научете го да изпълнява прости упражнения. Дайте му пример, за да го мотивирате всеки ден.

Поработете върху организационните навици
Не мислете, че детето ще се справи със списък със задачи самостоятелно. Някои възрастни не го умеят! Затова е необходимо да протегнете ръка. Заедно съставете график. Планирайте стъпките за изпълнение.

Научете детето да си приготвя чантата

През първата година в училище не е изключено детето често да е забравило я учебник, я тетрадка. Всяка вечер заедно вадете излишните предмети и по списък подготвяйте раницата за утре.

Помогнете на детето да напише домашното
Учениците от началните класове се сблъскват с проблем – несвоевременно написване на домашните. Помогнете до такава степен, че да научите детето на дисциплина в изпълнението на тази отговорност.

Не пречете на детето да трупа опит
Детето има нужда от помощ, но това не означава, че не бива да го оставяте да решава само някои от проблемите, с които се сблъсква.

Подскажете на детето какво да чете и да гледа
Вкусът е субективен. Детето не познава света на литературата, историята, изкуствата и т.н. Затова задача на родителя да го напътства.
Добави коментар