Малиново сладко за зимата

128
Малиново сладко за зимата

Две съставки и шест стъпки за изпълнение

Използвайте летните месеци, за да се запасите с малини. Това плодово изкушение е достъпно и през зимата, но на по-висока цена. Ако искате да запазите щипка лятна свежест за студените дни, време е да приготвите домашно малиново сладко. Не го предлагаме, само за да ви запасим с нещо сладичко. Малините са отлично средство срещу простуда. Освен това придават невероятно апетитен аромат, ако ги съчетаете с бисквити, чай и т.н.

Необходими продукти:

2 кг малини
2 кг захар

Смята се, че не е необходимо да миете малините. Те са доста нежни и така ще загубят ценния си сок. Ако сте купили горския плод от пазара, то той е запрашен. Струва си внимателно да го измиете под течаща вода.

Начин на приготвяне:


1/ Почистете малините, отстранете попаднали сред плодовете листа. След това набързо ги изплакнете под течаща вода.

2/ Подготвените вече плодове сложете в голям съд, в който ще ги варите. Разбърквайте от време на време с дървена лъжица.

3/ Поставете съда с малините на котлона. Варете на среден огън. Щом сместа кипне, разбъркайте. Варете 10-ина минути.

4/ Прецедете малините и ги поставете в тенджера. Внимателно ги намачкайте, така че да получите пюре. Отделилите се семена изхвърлете.

5/ Претеглете полученото пюре. Сложете го в съд за варене. Засипете със захар в пропорция 1:1. Що пюрето кипне, разбъркайте добре. Варете на среден огън 15-20 минути. Периодично бъркайте.

6/ Горещото малиново сладко разсипете в предварително стерилизирани сухи буркани. Сложете капачките. Оставете сладкото да се охлади. След това съхранявайте на прохладно място.
Добави коментар