Лоши сутрешни навици, което е по-добре да избягваме

733
Лоши сутрешни навици, което е по-добре да избягваме

Понякога за всички ни е трудно да напуснем комфорта на леглото си сутрин, когато алармата се включи

Понякога за всички ни е трудно да напуснем комфорта на леглото си сутрин, когато алармата се включи. Много често не сме склонни да излезем изпод завивките, но изборът, който правим, когато се събудим, дава тон на целия ден. В тази връзка ще ви споделим шестнеща, които е добре да избягваме да прави,, след като се събудим.

1. Сладко за закуска

Тестото, кифлите и всички лакомства, които имаме навика да консумираме с първото за деня кафе, могат да погъделичкат вкусовите ни рецептори, но също така са в състияние да повишат кръвната ни захар. Вместо това може да изберем пълнозърнест хляб, овесени ядки или храни, богати на протеини и фибри. Балансираната закуска не само ще ни засити за по-дълго, но също така ще помогне за подобряване на концентрацията ни.

2. Събуждане в последната минута

Много от нас имат лошиия навик да спират многократно алармата, когато тя се включи, за да поспят повече, но събуждането в последната минута увеличава стреса и може да развали сутришната ни рутина, която се опитваме да си създадем. Колкото и трудно да звучи, по-добрият вариант е да ставаме още с първото позвъняване на будилника. Проучванията показват, че хората, които стават рано са по-продуктивни и по-малко стресирани.

3. Проверка на имейлите и социалните мрежи

Всички знаем, че социалните мрежи са истинска загуба на време, но това не ни пречи да ги проверяваме веднага щом отворим очи. Хващането на телефона в ръка, докато все още се разсънваме, може да увеличи нивата на стрес. Вместо да започнем деня, втренчени в екрана, добре би било да дадем шанс на мозъка ни да се събуди, преди да го принудим да се занимава с ежедневните задачи.

4. Пиене на кафе на празен стомах

Няма нищо по-хубаво от чаша кафе, с която да започнем деня си, стига да преди това първо да сме яли. Консумацията на топлата напитка на празен стомах може да наруши кръвната ни захар. Приема ѝ на гладно причинява промени в настроението, безпокойство, а дори и депресия, посочва dir.bg.5. Вземането на прекалено горещ душ

Никой не обича да си взима студен душ, особено през зимните месеци, но хладната вода има много ползи за тези, които се осмеляват да се изкъпят с нея. Тя помага за стимулиране на имунната ни система и ни събужда доста по-лесно. Дори кожата и косата ни могат да се възползват от възстановяващия ефект на студения душ.

6.Пропускането на закуска

По-горе споменахме, че не е добре да закусваме със сладки неща. Това, което е още по-лошо обаче, е да пропускаме закуската изцяло. Много от нас го правят, просто защото нямат време, но пренебрегвайки на най-важното хранене за деня може да има сериозни последици, като главоболие или нарушена концентрация през деня. Ако имаме навика да не закусваме, то трябва задължително да носим в себе си поне някакъв плод или нещо, което можем лесно да хпнем в движение, излизайки от вкъщи. 

Добави коментар