Летни храни за деца за повече енергия

97
Летни храни за деца за повече енергия

Летните горещини могат да причинят дехидратация и загуба на апетит, а за децата това може да бъде опасно

Летните горещини могат да причинят дехидратация и загуба на апетит, а за децата това може да бъде опасно. Ето защо е добре да им осигурим храна, която да им дава достатъчно енергия, но и да поддържа баланса на вода и соли в тялото им.

Ето няколко летни храни, които вашите деца ще харесат.

1. Диня

Кой не обича сочна, охлаждаща диня? Тя е съставена от 92% вода, което я прави чудесна за хидратация и помагат да се изчистят токсините от тялото. Съдържанието на витамин А поддържа кожата сияеща.

2. Домати


Зеленчук? Не, доматите са плод и при това много полезен. Те помагат за предотвратяване на пигментацията на кожата, нещо като естествен слънцезащитен крем. Можете да направите доматен сок или просто да сервирате като салата или лека закуска.

3. Краставица

На салата, с малко хумус или просто така. Краставиците са пълни с вода и минерали и са любим зеленчук за децата. Предлагайте им ги нарязани вместо снакс.

4. Кисело мляко


За закуска, обяд и вечеря, богатото на пробиотици мляко е чудесно за храносмилането и поддържа тялото хладно.

5. Кокосова вода

За децата и възрастни, кокосовата вода е нещо като еликсир. Тя е богата на калий, електролити и много хранителни вещества, поддържайки тялото хидратирано и здраво. По – добре купете пресни кокосови орехи, а не бутилираната кокосова вода от супермаркетите.

 Добави коментар