LEGO пусна най-голямата си и най-скъпа играчка

134
LEGO пусна най-голямата си и най-скъпа играчка

Пригответе се, фенове на Star Wars

Пригответе се, фенове на Star Wars.

LEGO обяви, че Ultimate Collector Series Millennium Falcon ще бъде най-голямата и най-скъпа играчка, което компанията някога е продавала.

Новият комплект Millennium Falcon LEGO включва огромен брой части - 7 541. Цената му също е огромна - 799.99 долара.

Феновете на марката ще могат да си го купят от магазините 1 октомври.

Актуализираният комплект Falcon надминава всички други масивни модели на LEGO, включително елементи като Тадж Махал, Тауър Бридж и Звездата на смъртта, според USA Today.

Той също така ще се появи на пазара 10 години, след като LEGO за първи път пусна своя Ultimate Collector Series Millennium Falcon през 2007 г. Този модел имаше 5 195 парчета, което го правеше най-големият комплект на марката по това време.

Актуализираната версия на кораба на Хан Соло е с дължина 84 см, широчина 56 см и височина 20 см.

Може да бъде построен така, че да изглежда като Millennium Falcon от оригиналните Star Wars филми или от по-новата поредица The Force Awakens.

Falcon ще се продава и с набор от минифигури от различни епохи на сагата "Междузвездни войни", които феновете могат да поставят на различни места в модела.

LEGO представи новия сет в каналите си в социални медии, докато дизайнерският екип на LEGO Star Wars пусна видео, обяснявайки всички негови нови функции.Добави коментар