Кризата на средната възраст при жените

453
Кризата на средната възраст при жените

Какво постигнахте към 30-ата си година?

Помните тази преходна възраст, нали? Вашето тяло започва да се променя, а с него и вашето светоусещане. Преразглеждате своите ценности и приоритети. Вашето обкръжение се променя и започва да ви се струва, че пред вас е един нов живот. Сега разбирате. Бидейки тийнейджър, вие сте преживели първата си сериозна възрастова криза. По същността си тя е аналогична на кризата на средната възраст. Както и тогава, може да ви е неудобно в страшно в собственото ви тяло. Леко се разклатени и наплашени. Не се отчайвайте! Рано или късно кризата на средната възраст приключва. Във вашите сили е да се уверите, че процесът ще мине безпроблемно.

Признаци на кризата на средната възраст при жените


1/ Започвате да правите заключения за своя житейски път и се сблъсквате с конфликт между очаквания и реалност.

2/ Забелязвайки първите бръчки и възрастови изменения, започвате отчаяно да се боите от старостта във всичките й проявления.

3/ Дори ако сте постигнали високи професионални успехи, струва ви се, че направеното не е достатъчно. Всички постижения губят ценност във вашите очи.

4/ Започвате да се доказвате на себе си и на околните. Обличате се ексцентрично, по-рано една визия може да ви се е струвала вулгарна и безвкусна, но сега е това, от което се нуждаете. Флиртувате и сменяте партньорите със скоростта на светлината.

5/ Това, което по-рано ви се е струвало важно и увлекателно, вече няма значение за вас. Губите интерес към стари хобита. Преразглеждате кръга от хора около вас.

6/ Усещате постоянна и безпричинна жалост към себе си. Животът ви се струва несправедлив. Постоянно изпадате в униние и апатия.

Причини за кризата на средната възраст 


Променя се външността ви
До 30-ата година, за да изглеждате добре, достатъчно е било да се наспите, умиете и да почистите зъбите си. С влизането в новото десетилетия разкрасителните средства в банята и на тоалетката постоянно нарастват като бройка.

Хормонален фон
Променя се хормоналният фон, а несъществени проблеми със здравето все по-често напомнят за себе си.

Отношения
Кризата на средната възраст е част от живота на омъжените и неомъжените жени. Първите започват да усещат, че са успели да се реализират само като майка и жена, но са загубили своето „аз“.

При необвързаните жени на 30 години също протича преосмисляне на живота. Те започват да търсят причината за своята самота в себе си, настъпва страх, че тази ситуация ще продължи вечно.
Добави коментар