Крем супа от тиквички

162
Крем супа от тиквички

Ще я направим със сметанова основа

По какво се отличава крем супата от супата-пюре? В първата основата е от сметана или мляко, а при супата-пюре имаме бульон.

Супата от тиквички ще ви стане любима, тъй като има нежен сметанов вкус. Ароматът й няма да бъде безразличен на децата.

Необходими продукти:

3 тиквички
3 картофа
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 мл сметана
1 с.л. зехтин
800 мл вода
Щипка и пипер


Начин на приготвяне:


1/ Тиквичките измийте и обелете. Нарежете ги на парченца.
2/ Картофите, лука и чесъна също почистете. Нарежете ги на дребно, а картофите може и на кубчета.
3/ В тенджера с дебело дъно загрейте зехтина, запържете в него лука и чесъна. Трябва да станат прозрачни.
4/ Добавете тиквичките и картофите. Разбъркайте. Налейте половин чаша вода и задушете за 5 минути.
5/ След това налейте 800 мл гореща вода. Щом кипне, подправете със сол и пипер. Варете до пълна готовност. Ще са необходими около 25 минути.
6/ Излейте бульона в отделна купа. Зеленчуците блендирайте до получаването на пюре.
7/ Кипнете сметаната и добавете към нея зеленчуковото пюре. Отново разбъркайте с блендера.
8/ Ако супата е твърде гъста, използвайте част от зеленчуковия бульон. След това отново сложете тенджерата на котлона и кипнете за кратко.

Украсете тази ароматна и полезна супа с пресни зелени подправки. По желание пригответе крутони. Няколко капки зехтин в последния миг ще допълнят апетитния вид на супата.




Добави коментар