Красотата обича да пие вода

1083
Красотата обича да пие вода

Водата е важна не само за здравето, но и за красотата ни

Всички знаем, че приемът на вода е от съществено значение за нормалната работа на всички системи в човешкия организъм.

Според последните констатации на Световната здравна организация, мъжете трябва да приемат 2.9 литра течности на ден, а жените – 2.2 л.

Не бива да забравяте обаче, че в отношенията на човека с водата има и голяма доза индивидуалност. Тук влияние оказва и околната среда, като потребностите ни от живителната течност се променят в зависимост от нея.

И независимо, че сме наясно колко важна е водата за здравето ни, често забравяме, че тя е основен отговорник и за поддържането на нашата красота.

От вода се нуждае всяка клетка в тялото ни, като нашите кожа и коса не правят изключение.

Защо пиенето на вода е важно за кожата?

Всички добре знаем, че кожата е най-големият орган в тялото на човека. Чрез оптималния прием на вода й помагате да поддържа идеален рН баланс, отървавате се от акнето и казвате сбогом на бръчките.

Забелязали ли сте, че жените с по-мазна кожа имат по-малко бръчки? Всъщност, липсата на тези издайнически следи на времето по техните лица се дължи на по-високото водно съдържание на кожата, а не на мазнините. Сухата кожа е дехидратирана, а това дава възможност на бръчките да я завладеят.

Когато увеличите приема на вода, ще забележите, че това придава естествен блясък на лицето ви, а кожата подобрява еластичността си. Така че всяка чаша вода е една малка победа в битката с времето. Не бива да забравяме, че измиването на лицето, което също се случва с вода, отваря порите, което пък помага на кожата да се отърве от токсините.

Ако кожата ви е суха и чувствителна, доверете се на изворни води или такива с ниска минерализация. Ако кожата ви е мазна или комбинирана, тогава използвайте вода с повече соли. Тя свива порите, а от там намалява и мастната секреция. 

Вода за лъвска грива

Знаете ли, че на главата си в момента имате между 90 000 и 150 000 косъма? И 90% от тях все още растат.

Един косъм живее средно шест години. Ако тялото ви обаче страда от дехидратация, този срок значително се съкращава.

Не бива да забравяте и че една четвърт от косата е вода. Сухата, чуплива и цъфтяща коса в много случаи може да се дължи и на недостатъчния прием на течности.

Колкото и странно да звучи, много жени, след обичайното измиване на косата, я изплакват с изворна вода. Причината: агресивните вещества, като например хлор, с които се пречиства водата от водопреносната мрежа, увреждат косъма необратимо. 

Знаете ли, че много звезди, например Ким Бейсинджър и Деми Мур, използват бутилирана вода, за да придадат на косата си блясък? Според изследване на американския лекар д-р Бесам Фарджо, публикувано от Daily Mail, това води до цялостно подобряване на вида на гривата.
 
Причината - бутилираната вода премахва токсините и замърсителите, натрупани по косъмчетата, включително и вредните вещества от чешмяната вода. Това прави косата не само по-лъскава и мека, но и намалява косопада.А вие утолихте ли жаждата на кожата и косата си днес? 

Добави коментар