Косата ви се омазнява бързо поради тези 5 причини

1518
Косата ви се омазнява бързо поради тези 5 причини

С леки корекции може да се радвате по-дълго на обем и чистота

Тънките коси, които са склонни към омазняване изискват допълнителна грижа. Най-типичните ежедневни манипулации може да повлияят на „свежестта“ на прическата ни. Как да се измъкнем от ситуацията?

За да предотвратите преждевременното омазняване на косата, обърнете внимание на грижата за нея. Тя трябва да съдържа компоненти, които уплътняват и удебеляват структурата.

Може ли да миете главата си всеки ден? Зависи от вашия тип коса и кожа на главата. Ако усещате потребност да миете косата си ежедневно, то тогава правете го. Подберете неутрален шампоан, който няма да е агресивен.

Грешките, които водят до омазняването на косата:

1/ Миете я с прекалено гореща вода
Винаги контролирайте температурата на водата – твърде горещата ускорява работата на жлезите. Така косата бързо се омазнява и губи обем.

2/ Използвате твърде много балсам
Той изпълнява важна разкрасяваща функция. В същото време може да доведе до преовлажняване, което да провокира мазна коса.

3/ Постоянно пипате косата си
Всяко докосване до косата води до замърсяването й. Струва си да отвикнете да я пипате.

4/ Измивате главата си само един път.
По време на душ измивайте с шампоан косата два пъти. Първият път почиствате кожата от замърсявания, а вторият път – насищате косата с полезни вещества и добавяте обем.

5/ Слагате прекалено много стилизиращи средства
Те утежняват косата. Изберете само един продукт и бъдете  умерени в употребата му.
Добави коментар