Колко точно лицеви опори удължават живота на мъжете?

217
Колко точно лицеви опори удължават живота на мъжете?

Учените посочват конкретна бройка

В хода на ново изследване учени от Харвард са открили връзка между определения брой лицеви опори, здравето на сърцето и дълголетието при мъжете.

Резултатите от изследването, публикувано наскоро в научното издание Journal of the American Medical Association, позволяват да се посочат колко точно лицеви опори спомагат за удължаване на живота и укрепване на сърдечно-съдовата система.

Експериментът е продължил 10 години, като изучаваните участници са били от пожарните в щата Индиана. Като резултат е установено, че хората, които правят по 40 лицеви опори, имат значително по-големи шансове да живеят по-дълго и да не страдат от проблеми със сърцето.

В частност при мъжете, способни да правят не по-малко от 40 лицеви опори, рискът от възникване на заболявания на сърдечно-съдовата система е 95% по-нисък, сравнено с хората, които изпълняват по-малко от 10 лицеви опори.

Мъжете, които изпълняват от 20 до 30 лицеви опори, понижават риска от проблем със сърцето със 75%, сравнено с участниците, които или не правят лицеви опори, или са способни да направят само 10.

Според учените изследването потвърждава, че лицевите опори са ефективен и прост начин мъжете да поддържат здравословното си състояние.Добави коментар