Кои са причините да се чувствате постоянно изморени?

2802
Кои са причините да се чувствате постоянно изморени?

Много хора стават сутрин от леглото уморени и изтощени, дори ако са спали 9-10 часа

Много хора стават сутрин от леглото уморени и изтощени, дори ако са спали 9-10 часа. Това пречи не само на работата, но и на всички други аспекти на живота. Ето защо е толкова важно да се борим с причинете за постоянната умора.

Неправилно хранене

Рафинираните въглехидрати са бърз източник на енергия. Намират се в храни, които са обработени и са загубили своите фибри и други хранителни вещества като зърнени закуски, бисквитки, тестени изделия или пица. Те причиняват скок в кръвната захар, но тя бързо спада, причинявайки умора. Затова е важно да избягвате такива храни и да се предпочитат тези, които са богати на фибри.

Липса на физическа активност

През 2008 г. е проведено проучване, което установява, че редовната физическа активност е необходима за повишаване на енергийните нива. Оказа се, че младите хора, които правят само 20 минутни упражнения с ниска интензивност, три пъти седмично, имат по-високи нива на енергия.Нарушение на водния баланс в организма

Ако не попълните водата, която тялото губи в резултат на биохимични реакции, ще започне дехидратация. Това може да доведе до ниски нива на енергия и трудно концентриране. Според проучване мъжете, които пият вода, докато са на бягаща пътека, се чувстват по-енергични от тези, които не го правят.

Липса на витамини

Липсата на енергия може да бъде предизвикана от липса на витамини и минерали като желязо, витамин D или витамин B12. Количеството им може да се попълни с използването на определени храни. Например желязо се намира в спанака и червеното месо, В12 се намира в млякото, яйцата, сьомгата и говеждото месо, а витамин D се намира в гъбите, мазната риба и морските дарове.

Добави коментар