Кои са качествата, които трябва да притежава идеалната бебешка количка?

76
Кои са качествата, които трябва да притежава идеалната бебешка количка?

Бебешката количка е сред най-важните вещи, нужни при отглеждането на новороденото

Бебешката количка е сред най-важните вещи, нужни при отглеждането на новороденото. Повечето родители споделят, че нейният избор не е толкова лесен. Когато майките и татковците искат най-доброто за своето слънчице, нормално е изискванията им да са повече. Добре е, че на пазара има голямо разнообразие, за да задоволи различните предпочитания и вкусове. 

Как да изберем идеалната количка за бебето?

Отговорът е по-скоро индивидуален, защото всеки иска и харесва различни неща. За едни водещи са модните тенденции, за други – функционалността на стоката, за трети – цената и т.н. Все пак има характеристики, които са гарант един продукт да е качествен, т.е. да е най-доброто в търговската мрежа. Когато към утвърдените стандарти се прибавят личните предпочитания на купувача, кръгът се стеснява и така всеки има шанс да открие най-доброто.

Що се касае за детските стоки и най-вече за бебешките, всеки ще се съгласи, че най-важното е сигурността. При всеки продукт това е всеобхватна характеристика, а по отношение на количките се отнася за няколко компонента. Сред водещите показатели са здравината на конструкцията, издръжливостта и безвредността на използваните материали, наличието на системи за безопасност, гарантирано удобство. Компромиси с тях не правят производителите, които държат на качеството. Най-често това са доказаните световни марки, които спазват всички международни производствени стандарти. Основни ориентири сред многообразието на пазара

Дори да откриете модел на утвърдена марка, който отговаря на желаните цвят и дизайн, има още няколко критерия, за да откриете идеалната количка. А тя трябва да вози меко дори при неравен терен, да е максимално маневрена, да осигурява необходимия комфорт на малкото съкровище, да го предпазва при неблагоприятни метеорологични условия, да позволява безпроблемно пренасяне на детето дори докато спи, да се управлява и спира лесно, възможност за бързо сгъване и разгъване и възможно най-много екстри, за да е многофункционална количката.

Отличният избор все пак зависи какво точно е необходимо на клиента. За по-голямо удобство производителите делят предлаганите модели на колички за новородено, за близнаци, на четири колела, комбинирани 3 в 1 и 2 в 1, луксозни и олекотени летни модели. Наименованията издават основните характеристики, които са описани за всеки артикул.

Има възможност да се избере зимен или летен вариант, както и вариант за всички сезони. Модерните модели включват рама, кош и седалка за новороденото. Новите предложения са за кошче с матрак от мемори пяна, която максимално приляга по тялото. Производителите, които не правят компромиси с качеството на продуктите, ги съобразяват с изискванията за здравословно развитие на малчуганите. Когато кошът е подвижен, лесно може бебето да се пренася с него от едно място на друго дори докато то спи.

Екстра е възможността за регулиране на облегалката за гръбчето, за да разхождате детето не само легнало. При луксозните модели е помислено и за спокойната почивка на мъника като колелата да осигуряват гладко возене. За да е добра една количка, тя трябва да разполага с обезопасителни колани от олекотени материали и 5-точкова система, която осигурява отлична сигурност на детето в различни позиции на тялото. Аксесоарите също не са за подценяване.

На пазара се предлагат бебешки превозни средства със специални сенници, които имат слънцезащитен фактор на материята UPF50+. Освен това има налична допълнителна козирка за по-голяма сянка. Мрежите против насекоми, дъждобраните, термочувалите, набор от играчки, поставки за шишета и функционални чанти-органайзери са само част от възможностите за избор.Удобствата за родителя като колко тежи самата количка, възможност за сгъване с една ръка, бързо спиране на колелата, регулиране на дръжките съобразно ръста на мама или тати също не са за подценяване. Удобният за разходки в градска среда вариант е този, който може да се събере безпроблемно в автомобила. Затова много често родителите предпочитат комбинираните модели, в които има отделящи се седалки и кош заедно със столче за кола. И включени допълнителни екстри.

В Kidso ще откриете идеалната количка за вас, защото там се предлагат продукти на водещи световноизвестни марки за качествени продукти за бебета. В онлайн магазина се предлага и богат избор на спортни играчки, детска мода, бебешки продукти, стоки за училище и детска стая.

Добави коментар