Кои продукти пречистват организма от никотина?

233
Кои продукти пречистват организма от никотина?

Главната причина за много от здравословните проблеми - болести на сърцето, съдовете, белите дробове, кожата, бързото стареене и други, е тютюнопушенето

Главната причина за много от здравословните проблеми - болести на сърцето, съдовете, белите дробове, кожата, бързото стареене и други, е тютюнопушенето. За съжаление, отказът от цигарите не е лесен. Специалистите твърдят, че с помощта на някои продукти може да се намали вредното въздействие на никотина. Но все пак не трябва да се забравя, че главната роля в борбата с пушенето е пълният отказ от него, припомня изданието Sözcü.

Вода


Тя е едно от най-силните оръжия срещу никотина. Извежда вредните радикали от организма, посочва вестник Стандарт.

Моркови

Сокът от моркови е богат на каротиноиди, които имат антиоксидантни свойства и участват активно в извеждането на никотина от организма. Вит. А намалява вредата, която цигарите нанасят на кожата.Тиква

Тя е богата на бета-каротин и една паничка от нея задоволява 35% от дневната нужда от вит. А.

Киви

Съдържа два пъти повече вит. С от портокала. Пушачите трябва да употребяват често този плод, който активитира възстановяването на клетките. Портокал - истински извор на здравето заради съдържанието на вещества, които се борят с рака. Благодарение на този плод се подобрява качеството и състава на кръвта.

Броколи

Един от първите продукти, който трябва да се употребява в борбата с никотина, предизвикващ сериозно нарушаване на работата на черния дроб.

Спанак

Съдържа желязо и фолиева киселина. Последната променя вкусовото възприятие на тютюна и го прави неприятен за пушача.

Цвекло

То е чудесен тоник за прочистване на черния дроб и кръвта. Тя има сериозна роля в борбата с рака, благодарение на бетацианина.

Добави коментар