Какво подаряват на новородените в различните страни

393
Какво подаряват на новородените в различните страни

Няколко удивителни факти за традициите

Понякога вместо одеяла, бодита, космонавти, спални чувалчета новородените получават доста необичайни подаръци. Чудите се какви? Интересни са начините, по които народите посрещат новия живот на този свят.

Китай: червени яйца
В китайските семейства е прието да се устройства церемония Пълна луна, когато детето изпълни месец. На този празник се канят роднини и приятели на семейството. Вариантите за подаръци са различни – детски дрехи, играчки и книги, но и червени яйца – символ на щастливия живот.

Япония: пъпна връв в кутийка
Една от най-странните традиции се пази в японските родилни домове. Тук при изписването на детето акушерките връчват на майките с деца парченце от пъпната връв, опаковано в специална дървена кутийка.

Египет: зърно и злато
В Египет имат своя специална церемония, на която новороденото се представя на роднини и приятели. На седмия ден от раждането родителите устройват Себух. По време на церемонията близките на семейството пускат върху одеяло, на което седи детето, зърно и златни украшения. Те са символ на бъдещото благоденствие.

Ямайка: дърво
Всеки знаем старата мъдрост – „Всеки мъж трябва да посади дърво, да отгледа син и да построи къща“. В Ямайка всички деца имат свое дърво – то е подарък от родителите.

Нигерия: много имена
В Нигерия на седмия ден от раждането на момиче или на деветия, ако е новороденото е момче, родителите събират роднините, за да подарят на детето име. Т.е. имена.

Първоначално родителите обявяват как искат да нарекат детето си. След това гостите пожелават други имена, подплатявайки ги с паричен дар. Така детето може да получи до 20 и повече имена, всичко зависи от фантазията на роднините.
Добави коментар