Какво да не носим след 40

12317
Какво да не носим след 40

Забравете за щампованите блузи и кецовете, следете дължината на полата

Казват, че 40 е новото 20. Дори да приемем твърдението за факт с нотка за съмнение, това не означава, че може да носите дрехи, скроени за някой двойно по-млад от вас. Макар че популярната култура ни залива с примери за отдавна минали прага на младежката възраст знаменитости, които се кълчат в кожени клинчета и на 20 см ток, това не важи за нас, обикновените хора.

Мили дами, когато навършите 40, трябва да се съобразявате с две основни правила, съветва вестник "Монитор". Първото е, че не се празнува, но това суеверие може да го отсвирите с наздравици и торта. Второто и по-важно, особено ако желаете да сте в крак с модата, е да изхвърлите завинаги тоалетите за старлетки или да ги предадете на следващото поколение. „Монитор“ ви предлага бърза селекция на забранените одежди, за да се пристроите в правилната лента на модната магистрала в ежедневието.

Оставете тениските с рисунки и надписи на децата

Няма нищо по-очарователно от стилен чифт дънки, съчетан с тениска с готина рисунка върху нея. Това е вярно, но що се отнася до децата ви или до 20-годишната ви племенница, която тъкмо се откъсва от славните си тийнейджърски дни. Независимо дали щампите са на Мики Маус, черешки или торта, просто не отива на годините ви да дефилирате по улиците като ходещо платно-чернова на инфантилен гимназист.

Същото се отнася и за блузите със „закачлив“ надпис, които трябва да внушат на околните колко духовита можете да бъдете. Достатъчно мъдри сте или поне така изглеждате, без да има нужда дрехите ви да говорят вместо вас. Става въпрос за онези блузки с надписи от типа „Събудих се с перфектна коса“ или „Мъжете са като автобуси, минават през 5 минути“. Естествено, подобни попълнения в гардероба може да си позволите, когато се стягате за моминско парти или допълнение към пижама.

И да имате яка дупара, отървете я от оскъдните панталонки

„Човек е на толкова години, на колкото се чувства“ е доста оптимистична поговорка, но никой не ви казва, че на колкото и да се чувствате, освен ако нямате железен ген или не тренирате като спартанец ежедневно във фитнеса, изглеждате на колкото в действителност сте. Именно заради това рискувате да се превърнете във виц, ако скочите в изрязани къси панталони. Както би запяла Гери-Никол, дори дупарата ви да минава още за яка, стойте далече от гащетата с размер тип по-широк колан.

Не сме фашисти, подобна фриволност може да си позволите на плажа, но дотам. Ако си купите панталонки с дължина между коляното и бедрото, няма да изглеждате като лелка. Напротив, днес световноизвестните дизайнери са се погрижили да създадат редица стилни такива, с които ще сте шик и в крак с модата, без седалищните ви части да преливат изпод задния ви джоб.Смъртна присъда за минижупа

Точно като изрязаните панталонки, минижупът трябва да се забранява със закон за жени над 40 години. През повечето време те изглеждат крайно непристойно дори и за млади момичета. Ако все пак се стремите да влезете в категорията „пума“, трябва да спазвате няколко правила, за да не се изложите. Първото и най-важно условие е да се славите със стройна фигура и добре оформени задни части, за да се напъхате в прилепналата поличка. Все пак по-голяма част от краката ви ще са на показ.

Ако годинките си казват думата, избягвайте прозрачните чорапогащници. Но за да не превърнете красивата визия в магистрална мода, заложете на минижуп, който е поне 10 см под нивото на дупето ви. И разбира се, позволете си тази дързост само за някой нощен клуб или крайморско заведение. Има най-различни модели, сред които плисета, „молив“ и пола тип „слънце“, които да отговарят на възрастта и достойнството ви.

Заложете на подходящи обувки и аксесоари

Правилният подбор на обувки и аксесоари е от съществена важност за всяка възраст. При обувките говорим не само за модни тенденции, но и за здравето на ходилата ви. Първото нещо, от което трябва да се отървете, са кецовете. Те са универсални и подхождат както на спортни облекла, така и на някои семпло-елегантни. Освен това те са леки, което създава илюзията, че са комфортни. Но не се лъжете. Недостатъкът при такъв тип обувки е, че подметката няма релеф.

При дълго вървене с тях започват болки в петите и колената. Това за вашата възраст може да вкорени много проблеми за в бъдеще. Плюс това те подсъзнателно се асоциират с поведенческите квалификации „лентяй“ и „бунтар“, което не е нещо, с което искате да ви свързват в зрялата фаза на живота ви. Ако все пак се изкушите да се запасите с кецове, купете си изчистени такива в бял, сив или черен цвят. И разбира се, за предпочитане е да са с ортопедична стелка.

Що се отнася до аксесоарите, бъдете стилни и не забравяйте, че понякога по-малкото е повече. Пластмасови обици в геометрични форми или такива с пера не отиват на никого, но някак си са по-приемливи при децата. При вас само ще крещят „кич“. Това се отнася и за масивни герданчета, особено ако са с някаква животинска висулка, като нашумeлите напоследък сови. И един от най-комичните аксесоари, с който можете да напуснете дома си, са цветните диадеми на болинки или с големи шарени панделки. Те не трябва да се носят от пълнолетни, камо ли от зряла и себеуважаваща се жена.

Добави коментар