Какъв е цветът на зодията ти?

1534
Какъв е цветът на зодията ти?

Някои са предопределени за блестяща експлозия, други – за монотонни тонове

И зодията си има своя астрологично предопределен цвят. Той се различава от индивидуалния, който се определя спрямо часа и датата на раждането ни. Цветовете си имат своята енергия, която кореспондира с енергията на зодията, пише сайтът tarot.com, цитиран от вестник Монитор.

Цветовете на дрехите, които избираме, говорят много за нашия характер или чувствата ни в момента. Според астрологията, цветовете, които харесваме, са свързани с нашата зодия. Практиката обаче е показала, че всеки човек избира цвят и спрямо възпитанието си, образованието и традициите.

А често има и още куп неща, които определят какво носим – например някои смятат, че черното ги прави по-фини и т.н. Ето какво мисли астрологията по въпроса. Тези предложения важат повече за дамите, но и господата могат да се съобразят с тях. Някои са предопределени за блестяща експлозия, други предпочитат да се скрият в монотонни тонове – въпрос на вкус и връзка със звездите, казват астролози.

Овен - червено

Червеният цвят носи успех на родените под този знак и се свързва с динамичния им характер. Цветът носи стремеж към лидерство, а целта на Овните винаги е първото място. Освен това този цвят показва страст, оптимизъм и енергия. Червеното и неговите производни отенъци привличат късмет на Овните. Когато са в лошо настроение, дрехите с този цвят им помагат да мислят по-положително.

Телец – зелено, жълто

Зеленият цвят прави духа на представителите на този знак по-силен. Те обожават природата и именно зеленото ги успокоява и осъществява връзката им с нея. Ето защо и пролетта е предпочитания сезон за Телците - тогава те зареждат сетивата си. Зеленото носи добро здраве и положителна енергия. Друг цвят, който се харесва на Телците, е жълтото, което ги предпазва от апатия.



Близнаци - жълто

Жълтото - този топъл цвят определено повдига духа на Близнаците, които са близки по характер с Телците. Те често са неспокойни и живеят в два различни свята, затова предпочитат по-ярките цветове, които да балансират настроението им. Жълтото се свързва със слънцето, което ни сгрява и носи ново начало на всеки ден. Освен това нюансът засилва умствения потенциал. Цветът на Меркурий придава лекота и подпомага комуникацията между хората.

Рак – бяло, сребърно

Бялото и сребърното, които са и цветове на годината според китайския хороскоп, се свързват с интуицията на Раците. Те повишават чувствителността им. Душата им е чиста и неподправена като водата. Сребърното се свързва с хармония и бистър ум, а бялото от своя страна е цветът на мира и спокойствието, но е по-пасивен. Сребърният вариант на сивото влияе положително при лошо настроение.

Лъв - златно

Тъй като е огнен знак, златното подхожда най-много на Лъва. Той е цветът на властта и престижа, а хората от тази зодия винаги се стремят към тях. Те винаги имат голямо самочувствие. Златното определено привлича вниманието, а Лъвовете обичат да са в центъра на всеки разговор. Златното носи щедростта на хората, родени под този знак, както и оптимизма, с който гледат на живота. Те обожават красивите неща, а златото е едно от скъпоценностите, които носят.

Дева – зелено, кафяво

Зелено и кафяво се съчетават идеално, помагат на Девите да останат здраво стъпили на земята и се съсредоточат върху своето усъвършенстване. Най-вече кафявото носи стабилността, докато зеленото се определя като цвят на растежа и желанието за успех. Смята се, че представителите на Девите трябва да избягват да носят дрехи в крещящи цветове. На тях им отиват по-приглушените, сред които дори сиво.

Везни – розово, синьо

Розовото и синьото помагат на Везните да отворят сърцата си за хората. Тези цветове, но в по-бледи нюанси, успокояват и помагат на белязаните от този знак да създадат приятно впечатление навсякъде, където ходят. Синьото им помага да държат баланса в живота, а розовото стимулира романтиката и любовния им живот. Като въздушен знак, Везните имат способността да визуализират цветовете и медитират дишайки по определен начин.

Скорпион – черно, червено

Тъмното и най-вече черното се асоциира със силата на знака. То помага на Скорпионите да бъдат по-съсредоточени, но им носи както негативи, така и позитиви. В западните култури черното е нюансът на трансформациите. За ежедневието си представителите на тази зодия може да използват по-тъмните нюанси на червеното. Този нюанс може да бъде забелязан на много места в дома им наред с черното.

Стрелец – лилаво, синьо

Лилавото се нарича кралски цвят и е бил любим на редица владетели, сред тях и на Клеопатра. Получава се след съчетанието между синьо и червено. Първият символизира стабилност, а вторият - енергия. Като цвят на изобилието, лилавото носи късмет на Стрелците и им помага в търсенето на духовност и нови хоризонти. Те могат да носят и дрехи в синьо.

Козирог – кафяво, сиво

Кафяво и синьо на пръв поглед са несъвместими, но често си отиват и помагат на хората с този знак да бъдат по-практични. Комбинацията между двата засилва увереността им. От гледна точка на астрологията, кафявото е най-късметлийският цвят за Козирозите. Той се свързва с дружелюбието и стабилността. Кафявото може да се носи в ежедневието, по време на работа, но когато сте на почивка, ползвайте сиво или по-светли нюанси. Те привличат положителна енергия и късмет.

Водолей – синьо, зелено

Тук късметлийският нюанс е синьото. Водолеите предпочитат цветовете на морето и небето, а не крещящите тонове, които могат да нарушат тяхната хармония. Синьото успокоява и зарежда с енергия. За да бъдат по-спокойни, Водолеите носят дрехи, които са с подобни отенъци. Вариациите на зеления цвят също са подходящи за носене от представителите на тази зодия.

Риби - зелено, виолетово

Светло зеленото дава вдъхновение на Рибите и им помага да гледат по-положително на живота. Другите нюанси, които носят успех на хората с тази зодия, са зеленото и виолетовото. Разновидността на лилавото се свързва с трансформациите и намаляване на стреса в ежедневието. От друга страна зеленото умиротворява, но е добре да се избягва при лошо настроение.

Добави коментар