Как възпитава Дейвид Бекъм

922
Как възпитава Дейвид Бекъм

Футболистът има 10 правила, трима синове и една дъщеря

Дейвид Бекъм вероятно не е успял само в това, което не е отпочнал. Футболистът от световна величина може да се похвали с голямо семейство. Той е ролеви модел за милиони момчета по света, мечтаещи да преуспеят във футбола. Освен това е секс символ за милиони жени, които въздишат по рекламите за бельо в негово изпълнение.

Най-важното за Бекъм обаче са неговите деца.

От какви принципи се ръководи той в живота, за да възпитава правилно децата си?

Семейството е на първо място

И Дейвид, и Виктория, са популярни личности. Въпреки това те винаги намират време за семейството. Ако Дейвид трябва да вземе участие в благотворителен мач, то цялото му семейство е на трибуната.

Време за любов

За публичните личности имиджът има решаващо значение. Дейвид и Виктория не се притесняват да демонстрират публично любовта си към своите деца. На снимки може да видите как те целуват децата си по устните. За някои това може да е съмнителен способ за проява на родителска обич, но за Вики и Дейвид е напълно нормално.

Присъствие в живота на децата


На Дейвид му харесва да се интересува от делата на четирите си деца. Той следи изкъсо с какви проблеми се сблъскват.

Качеството е по-важно от количеството

Това твърдение е характерно за Дейвид и в професионален план. В интервю споделя, че мигновено е разбрал, че е важно да бъдеш редом до децата си и да прекарват време с тях и то качествено! Особено като са малки.

Първите три години са най-важните

Много експерти по възпитанието на деца са съгласни с Дейвид по този въпрос. Първите години от живота на детето са най-важни. Те са ключови за по-нататъшното му развитие.

Извличане на удоволствие

Бекъм се старае да извлича удоволствие от всяка една задача, с която бащинството го натоварва.

Мнозина се оплакват, че им е невъзможно да се наспят, докато децата са още малки, казва футболистът.

Но за мен това време е специално, допълва той.

Собственият пример е важен

Бидейки звезда от международен мащаб, Дейвид е привикнал постоянно да бъде наблюдаван. За него обаче е важно как го възприемат собствените му деца.

За нас е важно да даваме добър пример на децата, казва футболистът.

Ние проявяваме по всякакъв начин любовта си към децата, но при това сме и строги. Искаме да им дадем възпитание, което е максимално близко до това, което сме получили ние, допълва той.

Колкото по-рано станеш баща, толкова по-добре

Ранното бащинство и майчинството имат своите плюсове и минуси. Дейвид смята, че то носи само плюсове. Твърди, че появата на децата им е помогнало, на него и на Виктория, бързо да пораснат. (Справка: той е на 24-25 години, когато става за първи път баща)

Дисциплината е важна

Дейвид е съгласен с това, че важна част от възпитанието на децата е любовта. Смята, че дисциплината е не по-малко необходима. Както сам казва, трябва да поставяте граници на поведението на детето.

На четири очи

Когато имаш голямо семейство, трудно може да отделяш достатъчно внимание на всеки. Затова Дейвид действа на принципа „на четири очи“. Често може да бъде видян да излиза на вън само с едно от децата си. 
Добави коментар