Как секс сцените в киното влияят на децата?

457
Как секс сцените в киното влияят на децата?

Гледате ли заедно любовни филми?

Съвременното кино изобилства от сцени със сексуален характер. Дори в някои детски може да се забележат „следи“ от тях, или поне намек за романтични отношения. Именно поради това родителите често се стараят да предпазят децата от гледането на шокиращо съдържание.

Младата писателка и майка на 7-годишно момче Рони Коениг, който е популярна със статиите си на тема семейство, деца, брак и отношения, смята, че не е необходимо да отстраняваме погледа на децата от сцените в леглото, тъй като рано или късно те ще разберат какво се случва, дори да не им кажете вие.

Разбира се, не показвайте на децата твърде „разголени“ филми. Такива обаче те могат да срещнат по телевизията.

По-добре е децата да видят секс в мое присъствие и да обсъдим темата, отколкото да търсят отговори на „забранени“ въпроси в интернет, казва Коениг. Тя допълва: Така или иначе, те ще правят секс, когато пораснат.

Детският психолог Ангелина Гусева също смята, че няма нищо страшно в това, детето да види двама души в леглото или гола гръд. В еротичните сцени децата надали разбират същността на случващото. Затова реакцията на възрастните може да доведе до неправилно възприятие.

Когато хората просто се движат в леглото, съзнанието на детето дорисува нещо от обичайния живот. Например, игра на криеница. Или въобще не обръща внимание на случващото се. Ако при сексуални сцени, родителят затваря очите на детето, в съзнанието му се акцентира на случващото се: „Това, което виждам, е лошо, не бива да гледам. Ако го гледам, ще стана лош“.Разбира се, не бива да показвате на детето сцени с конкретни кадри на секс. Това може да го наплаши, провокирайки асоциации с нещо лошо, болезнено или отвратително, което няма как да не повлияе на сексуалния му живот в бъдеще.
Добави коментар