Как се променя тялото на жената по време на бременност?

499
Как се променя тялото на жената по време на бременност?

Видео проследява целия процес

На теста има две черти. След само няколко месеца семейството ще нарасне с поне един нов член. А замисляли ли сте се какво ви очаква през това време? Не? Хвърлете поглед на видеото.

През първите месеци на бременността особени промени няма да видите. В същото време вътре във вас тече неспирен процес на трансформация.

А след това какво? Когато коремът започне да расте и всички наоколо се досетят? Какво е разположението на детето в матката?

В началния етап на бременността властват хормоните, които активно се изработват и създават необходимата среда за растеж и развитие на плода. Макар плодът да е съвсем малък, тялото на бременната жена започва полека-лека да се променя. Млечните жлези се увеличават и стават по-чувствителни, появяват се умора, сутрешно гадене, чести позиви до тоалетната. Това са първите признаци на бременността.

През втория триместър матката расте с бързи темпове и постепенно се издига нагоре, достига до над таза. В това време бъдещата майка започва да усеща първите движения на плода. Първоначално те наподобяват пърхане на пеперуда. Към средата на бременността може да усетите по-ясно ритниците на детето.

През третия триместър активно растящото дете започва да притиска червата и стомаха. Именно поради това през този период много бременни жени започват да се оплакват от киселини и задъхване. Пикочният мехур също изпитва натоварване – постоянно сте в готовност да отидете до тоалетната. Особено чести са позивите, когато детето реши, че му е време да се появи на бял свят.

Не се вълнувайте, тези симптоми ще изчезнат след раждането. Матката ще възстанови предишните си размери до 2 месеца след появата на бебето.Добави коментар