Как се чувства бременната жена през седмия месец

233
Как се чувства бременната жена през седмия месец

Финалната права е съвсем близо

Седмият месец от бременността е доста интересно време за бъдещата майка. Първо, това е преход от втория триместър към третия. Т.е. финалната права е съвсем близо. Второ, именно през седмия месец при много жени започва основното покачване на килограмите. Съответно, променят се всички параметри на фигурата.

Приключването на втория триместър от бременността се възприема от немалко дами нееднозначно. От една страна, само няколко месеца ги дели от промяна на статуса от бременна към майка. От друга, възниква лека нервност, която е свързана с това, че животът оттук насетне ще бъде по-различен.

Основното нещо, което бременната жена трябва да направи, е да не нервничи излишно и да не се опитва да създава проблеми там, където такива няма. Нужно е да си повярва, че е напълно готова за предстоящото майчинство. Трябва да се вярва на гинеколога, своевременно да се правят изследвания и да се полагат усилия за съхраняване на оптималното емоционално състояние.

Именно това е най-доброто за бременната жена и бъдещото й дете.

През седмия месец матката вече е високо повдигната нагоре, притиска диафрагмата. Вероятността от отоци се увеличава. Въпреки това, старайте се да бъдете на свеж въздух възможно най-много време.

Приятно бавните разходки даряват със спокойствие, добра душевна настройка и запълват недостига на движение, които изпитват съвременните жени. Ако не посещавате специални класове за бъдещи майки, следете физическото ви натоварване да е умерено. Заниманията трябва да носят удоволствие и да провокират чувство на приятна умора, а не изнемогване.

Добра идея е да ходите от време на време на басейн. Плуването е сред най-полезните спортове за бъдещите майки.
Добави коментар