Как сами да стимулирате раждане в края на бременността

214
Как сами да стимулирате раждане в края на бременността

Скоро в дома пристига нов пълноправен член

Бременността е неповторим период от живота на жената, когато се радваш на всеки ден и всичко около теб е пропито с недоловимо за другите щастие. В един момент неизбежно настъпва времето, когато всичко е към края си. Коремът вече доста е понатежал, свикнала си със затрудненото дишане, а детето все по-рядко се движи. Тренировъчните контракции зачестяват. В същото време раждането не започва.

Неволно всяка бременна жена нервничи през последните дни на бременността. Кога ще започне раждането?

Нека ви представим най-разпространените начини за самостоятелно стимулиране на раждането.

1/ С помощта на съпруга
Не е мит, че със секс може да стимулирате родилната дейност. Подобен съвет има своето медицинско обяснение. По време на интимна близост шийката на матката става по-мека и провокира съкращения на матката, което на свой ред може да доведе до стартиране на раждането.

2/ Физическа активност
Не е необходимо да избягате 100 км или пък да размествате мебелите в апартамента. Пробвайте да изкачвате стълби, да почистите основно дома или пък да посъберете дребни предмети от пода.

3/ Масаж на гърдите
Дори обикновено погалване води до изработването на хормона на радостта – окситоцин, който провокира контракции на матката. Включете към процеса и приятна музика. Така ще стимулирате раждането.

4/ Гореща вана
Горещата вода също може да провокира контракции на мускулите на матката. Ако в началото на бременността, този тип процедури са били противопоказни, то сега може да се възползвате.

Преди да използвате който и да е от гореописаните съвети, консултирайте се с лекаря си!




Добави коментар