Как хладилникът може да ви помогне да отслабнете

79
Как хладилникът може да ви помогне да отслабнете

Дръж врага си по-близо от съюзника!

Хладилникът не е просто място, на което съхранявате хранителни продукти. Този предмет от битовата техника може да се окаже първи помощник и основен враг, когато сте на диета или се опитвате да се храните здравословно. Ако искате да го привлечете на своя страна, пробвайте да вкарате в действие тези прости препоръки.

1/ Запасете се със зеленчуци и зелени подправки


Бърз трик: по възможност в централната част на хладилника съхранявайте зеленчуци. Така те ще са първото нещо, което се появява пред очите ви, когато го отваряте. Важно е да се консумират по няколко пъти на ден пресни зеленчуци. Запасете се с разнообразие от тях. Така във всяко едно хранене ще може да използвате различни продукти.

2/ Приготвяйте здравословни леки закуски и обеди

Една от причините, поради които залагаме на вредна храна, е, че нямаме време. Когато се връщаме у дома след дълъг работен ден, най-лесно е да подгреем нещо, а не да започнем да изпълняваме рецепта в 10 стъпки.

Постарайте да отделяте поне веднъж седмично време, за да приготвите здравословни ястия. Нека да бъдат такива, които може да престоят в хладилника ви няколко дни. Взимайте от тях за офиса. Така няма да ви съблазняват шоколади и сандвичи.

3/ Купувайте полезни напитки

За вредата от сладките газирани напитки и сокове сме ви казвали многократно. За да не ви споменаваме отново всички доводи „за“ отказа от тях, само ще кажем, че ежедневната употреба на „сладка вода“ е една от най-разпространените причини за затлъстяване.

Може да избегнете този съблазън като:
-    Изгоните сладките напитки от хладилника си;
-    Държите в него бутилка с напитка, която наистина е полезна.4/ Не забравяйте камерата

Тя е друго секретно оръжие, което може да работи за или срещу вас. Зависи, разбира се, какво сте свикнали да съхранявате в камерата. Замразените плодове и зеленчуци са полезни. В камерата дори може да съхранявате домашни полуфабрикатите, които след това да претворите във вкусно ястие.

5/ Съхранявайте правилно

Правим импулсивни избори, когато сме в магазина, но и у дома. Когато отваряме хладилника, си мислим – какво да хапна набързо? За да бъде отговорът удачен, дръжте пред очите си все полезни храни. На видимо място трябва да са кисели млека, млечни десерти без захар, зеленчуци и плодове.Добави коментар