Как децата влияят на кариерата на родителите си?

49
Как децата влияят на кариерата на родителите си?

Отговорът не е универсален, но има общи "последствия" при всички

Ако търсите отговора на този въпрос, то универсален отговор няма. Всичко зависи от вас. Вие може да изберете да съсредоточите живота си в грижата за детето, да отдадете предпочитание на работата си или пък успешно да съчетавате и двете сфери.

Скорошно изследване установи, че са налице ред преимущества за родителите в кариерен план. Не вярвате? Четете!

Ако сте баща, то съвсем скоро ще започнете да печелите повече пари


Учени от университета в щата Масачузец установиха, че мъжете-бащи печелят с 6% повече, сравнено с бездетните мъже. За съжаление подобна статистика за жените няма.

Родителите работят по-продуктивно

Въпреки разпространеното мнение, че родителите имат повече ангажименти и това ги прави по-разсеяни на работното място, изследвания показаха съвсем друг резултат. Майките и бащите постигат по-високи и продуктивни резултати, сравнено с бездетните им колеги.

Родителите често развиват нови способности, които ги правят по-добри в работата им

Друго американско изследване показа, че в процеса на възпитаване на деца родителите придобиват навици, които след това се оказват полезни в работата – търпение, мултитаскинг, бързо разрешаване на конфликти.

При някои родители се появяват повече амбиции

Статистиката сочи – измежду всички жени в една фирма именно майките са по-заинтересовани да заемат ръководни позиции, сравнено с бездетните им колежки.Добави коментар