Как да защитите детето от прегряване

130
Как да защитите детето от прегряване

Тепърва ще става много горещо и може да подценим риска

Когато термометърът започне да показва все по-високи температури, един от най-големите рискове за децата е прегряването. А навън може да се натъкнете на родители, които дори в горещините обличат децата си с чорапи, якенца и шапки. Защитават ги по този начин от настиване – вятърът е силен понякога.

Нека ви разкажем за няколко правила за безопасност при пребиваване на слънце. Така ежедневните разходки ще носят само полза.

1/ Старайте се да прекарвате повечето време на сянка
Независимо с какви дрехи сте, препоръчително е да бъдете на сянка. Дръжте детето далеч от преки слънчеви лъчи. Особено в промеждутъка между 10:00 и 16:00 часа. Разходките на свеж въздух планирайте за сутрешните и вечерните часове.

2/ Заложете на дрехи от естествени материи
Дрехите от плътни тъкани предлагат най-добра защита – например памук, лен и др. Освен това позволяват на кожата да „диша“.

3/ Задължителен атрибут за горещините – аксесоар за главата
Например кърпа за глава, която защитава от слънчевите лъчи не само горната част на главата, но и ушите, шията.

4/ Не забравяйте водата
Децата трудно разчитат сигналите на тялото за жажда. Това означава, че съществува риск да се обезводнят. Напомняйте на детето за водата.5/ Слънцезащитни очила
Прекомерното пребиваване на слънце повишава риска в напреднала възраст при детето да се появи катаракта. Качествените слънцезащитни очила ще защитят очите му.

6/ Слънцезащитни средства
Ако се налага да излезете на разходка в горещо време, използвайте слънцезащитен крем.
Добави коментар