Как да защитим кожата срещу слънцето

19
Как да защитим кожата срещу слънцето

Като няма да става дума за кремове със защитен фактор

Първото и основно нещо, което трябва да направим през лятото в името на защитата на кожата – е да използваме защитен крем и да носим слънчеви очила. Съществуват още няколко правила, чието спазване ще бъде само от полза. Те понижават риска от развитие на опасни болести.

1/ Яжте храни, богати на витамини от група В
Изследвания показаха, че витамин В3 е ефективна защита за кожата срещу рак. Той се бори със свободните радикали и помага да се възстанови ДНК, разрушено от ултравиолетовите лъчи.

2/ Сложете защитно покритие върху стъклата на автомобила
Най-често рак на кожата се развива от лявата страна на тялото, т.нар. „шофьорска“. Въпреки разпространението мнение, някои ултравиолетови лъчи са способни да проникват през стъклото и могат да повредят кожата по време на пътуване. Добро решение е поставяне на защитно покритие на стъклата.

3/ Перете по-често летните дрехи
Колкото и да е странно, новите дрехи защитават от ултравиолетовите лъчи по-зле, отколкото тези, които са минали няколко пранета.4/ Редовно посещавайте дерматолог
До 40-ата година посещенията при дерматолог-онколог си струва да са веднъж на две години. След 40-ата година – всяка година по един път.

5/ Защитавайте и устните

Заложете на качествен балсам за устни. Нека в него има SPF. Този продукт може да се използва през всички сезони.
Добави коментар