Как да заредим тялото и духа си със сила през есента?

67
Как да заредим тялото и духа си със сила през есента?

Времето застудя и наред с коронавирусната пандемия въпросът за грипа и настинките става все по-актуален

Времето застудя и наред с коронавирусната пандемия въпросът за грипа и настинките става все по-актуален. Терапевтът Лариса Алексеева отправя няколко препоръки за поддържане на имунната система в изправност през есенните и зимните месеци.

Лекарят съветва да не се пести от сметките за електричество – просто вкъщи трябва да се създава усещането за слънчево време, а за целта трябва добро изкуствено осветление, посочва БГНЕС.

Жълтият и оранжевият цвят повишават настроението.От значение за добрата кондиция са и ароматите, затова е добре да поставите в съд лимони, портокали и мандарини. Тя препоръчва да се откажем от дрехите в черно и сиво и да ги сменим с цветни. Дрехите трябва да бъдат ярки – това подобрява настроението. Това, на свой ред, ще доведе до производството на серотонин – хормона на радостта.

Сутрин за закуска се препоръчва черен шоколад, банан и кафе, които прекрасно тонизират.

Алексеева припомня, че много хора страдат от недостиг на витамин Д, Тя напомня, че през студените месеци приемат на витамин С е много важен, а вителините от група В укрепват нервната система и в комбинация с първите два ще се погрижат за доброто настроение.


Добави коментар