Как да започнем да се храним здравословно още тази пролет

346
Как да започнем да се храним здравословно още тази пролет

Известен диетолог даде съвети как да успеем да го направим

Популярният украински диетолог Светлана Фус на страницата си във Instagram разказа как да влезем във форма след зимата. Пролетта е идеалното време за това. Предразполага към промени. А кой не иска да се промени към по-добро? Ако не в живота, то поне във външния вид. Преди да се замислите за експрес диети и други методи за бързо вталяване, поучете се от съветите на експерта.

Диетологът обяснява, че бързите диети не са най-добрият вариант за отслабване. През зимата не сме имали достъп до богатство от храни, съдържащи полезни витамини и минерали. Отсъствието на редовни физически занимания е следващият ключов момент – сърдечният мускул не е бил трениран дълго време. Това са предпоставки да не ограничавате менюто си през пролетта. Рискувате да навредите на организма си, да изострите хронични болести и да провокирате появата на нови, уточнява Фус.

Как да започнете да се храните здравословно:

Първа стъпка – преразгледайте менюто си. Елиминирайте всичко вредно. Полезните храни разделете на 3-4 приема.

Започнете да тренирате – полека-лека. Може да започнете със сутрешна гимнастика, след това да изкачвате стълбите до дома.

Внасяйте промените в живота си постепенно, на дози, а не отведнъж. По този начин ще понесете по-леко прехода към по-здравословно хранене.

Поставяйте си реални цели. Например отслабване през следващите 3 месеца с 3-4 кг и съхраняване на постигнатия резултат.

Нека занапред животът ви продължи в същия дух. По този начин няма да ви се налага да спазвате строги диети.
Добави коментар