Как да включите бебето в семейните хранения

530
Как да включите бебето в семейните хранения

Често на родителите им се казва колко невероятно важни са семейните вечери

Често на родителите им се казва колко невероятно важни са семейните вечери. Но интегрирането на цялото семейство, особено, ако имате малко дете, може да бъде предизвикателство. Да успееш да обединиш малки и големи на една маса, с едно ядене, не е лесна работа.

Но не трябва да е и толкова плашеща задача. Бебетата често могат да ядат опростена версия на зеленчуците, които сервирате на останалата част от семейството. Въпреки че са малки, бебетата започват да си създават навици на масата. Те са много наблюдателни и когато гледат как се хранят останалите от семейството, ще имат по-голям интерес и към храненето.

 Какво да направите, за да интегрирате малките в семейната вечеря?

Хранете се всички заедно.

Целта е да се изгради основата на здравословните взаимоотношения с храната. Това означава да разпознаеш кога си гладен, да се наслаждаваш на храна и да спираш, си сит.

Започнете с малко и преминете към пълноценни ястия.

Когато въвеждате храна за вашето бебе, започнете с по-малко сладките тъмни зеленчуци, като спанак, броколи, сирене, аспержи, зеленчуци от зеленика и къдраво, а след това въведете тикви, тиквички, зелен фасул, грах и всички сортове боб.

Колко пъти родителите трябва да предлагат нова храна, преди бебето да я приеме? 

Около 10 до 25 пъти, според експерти. Това, което първо моделирате като истинска храна за вашето бебе чрез тренировка за небце, е основата на бъдещите предпочитания на детето ви.Добави коментар