Как да възпитате у детето любов към спорта

42
Как да възпитате у детето любов към спорта

Знаете ли кои са най-интересните за него физически занимания?

Съществуват разнообразни упражнения, които укрепват мускулатурата и костната система. Всяко едно от тях може да бъде причислено към конкретна категория натоварване. Например, баскетболът е не само аеробно натоварване, но и укрепва костите. Темпото, с което детето кара колело, определя интензивността на аеробното натоварване.

Знаете ли кои са физическите занимания, които са най-интересни и увлекателни за детето? Струва си да ги имате предвид, когато искате да възпитате у детето влечение към спорта.


Именно родителите помагат на децата си да формират отношение към физическата активност. Да се спортува е полезен навик. Поощрявайте детето да бъде физически активно поне един час на ден. Може да бъде определен спорт, игри с приятели, които изискват физически усилия, и т.н.

Няколко съвета как физическата активност да стане част от живота на детето:

1/ Бъдете пример – трудно детето ще заобича спорта, ако родителите не са физически активни;
2/ Направете физическата активност част от вашия живот – излизайте заедно на разходки, играйте на спортни игри;
3/ Подарете на своите деца колело или топка;
4/ Редовно ходете с децата на спортни площадки, в парка и т.н.
5/ Поддържайте интереса на детето към спорта;
6/ Покажете, че физическата активност носи положителни емоции и веселие. Не е задължително да става дума за определен спорт. Може да бъде каране на кънки или скейтборд и т.н.7/ Вместо да гледате телевизия вечерно време, окуражавайте детето да прекарвате активно свободните часове. Скачане на батут?
8/ Погрижете се за безопасността. Осигурете каска и наколенки за колелото, например.
Добави коментар