Как да възпитаме щастливо дете?

126
Как да възпитаме щастливо дете?

Съветът на майките от Амстердам

Смята се, че най-щастливите деца живеят в Холандия. Защо? Опитваме се да разберем, вслушвайки се в съветите на майки от Амстердам. Ето какви възпитателни практики имат те.

Не навличайте децата
В Амстердам децата спокойно се разхождат навън в шорти, дори ако температурата е към 15 градуса. Този навик не ги разболява.

Забравете за стерилността
В Амстердам никой не се обръща към лекар при обикновен вирус. Местните майки дават на децата си лекарство и се наслаждават на времето, което може да прекарат с детето. Дори и да е болно.

Престанете да преследвате със зъби и нокти медалите
В Холандия никой не налага на децата комплекса на отличника. Няма да чуете някой да избира какъв да бъде житейският път на детето. Достатъчно е то да разполага със свобода на действие и да се наслаждава на това, което се появява на пътя му.

Не обграждайте детето с внимание 24/7
Вниманието е важен фундамент за развитието на детето като личност. Това не значи обаче, че трябва да сте до него всяка секунда.

Семейни традиции

След 18:00 часа на детските площадки в Амстердам рядко ще откриете някого. В това време обичайно се вечеря в семеен кръг. В 19:00 започват процедурите по лична хигиена. След това ма няколко часа, посветени на приказки. Към 21:00 децата заспиват. Ако все пак не им е до сънища, майката не остава до тях да ги варди. Тя излиза от стаята, за да посвети време на себе си. Така детето свиква да бъде самостоятелно.
Добави коментар