Как да успокоим плачещото дете

58
Как да успокоим плачещото дете

6 практични съвета

Неспокойният сън и непрекъснатият плач са най-тежките изпитания пред родителите на малки деца. Как да успокоим викащо или плачещо дете? С помощта на тези 6 съвета задачата става по-лека.

Увийте го добре
Намирайки се в утробата на майката, детето се е чувствало спокойно и умиротворено. Там е било тясно, но наедно с това много уютно. Именно поради това увиването на малкото дете го кара да спи спокойно. А едно спящо мъниче е добре дошло за младите родители.

Залъгалка
Ако детето не може да заспи, пробвайте като му дадете залъгалка. При бебетата е развит силно смукателният инстинкт. Когато го удовлетворят, те усещат удовлетворение и престават да плачат. Неочакван бонус от използването на залъгалка е, че по данни на изследвания то може да предотврати внезапна смърт на кърмачето по време на сън.

Смяна на позата на сън
Ако слагате детето да спи по корем или на гръб и то не може да се успокои и да заспи, то сложете го в странично положение. Възможно е да страда от колики. Смяната на позицията намалява напрежението, което газовете създават.Успокояващи звуци
Тихи нашепвания или спокойна песничка – те ще подействат умиротворяващо на детето. Ясният майчин глас удвоява ефекта. Помнете, че не бива да говорите на детето бързо. Говорете бавно и спокойно, така че детето да долови гласа ви на фона на собствения си плач.

Вертикално положение
Възможно е детето да е глътнало много въздух по време на храненето. Той създава напрежение в коремната област. Пробвайте да подържите детето вертикално. Бъдете на щрек за неочаквано връщане на част от храната.

Носене на ръце
Възможно е детето ви да се е уморило да лежи в леглото или пък вижда една и съща картинка на стената до леглото. Вземете го в ръце и му покажете жилището. Доближете го до прозореца, покажете му открилия се пейзаж. Детето веднага ще забрави за неспокойството си.
Добави коментар