Как да си изберем парфюм?

165
Как да си изберем парфюм?

Светът на парфюмите и ароматите е заобиколен от много митове

Светът на парфюмите и ароматите е заобиколен от много митове. Как да не попаднете в уловката на маркетинговите трикове и да намерите ароматът, който най-много ви подхожда – ето няколко съвета от Вероника Бруховецкая, парфюмерист и собственик на парфюмерийно студио в Москва.

Основният фактор при избора на аромат не е, че той е модерен или това, че някой от обкръжението ви го харесва, а че именно вие го харесвате. Друг мит е, че цената на парфюма е гаранция за качеството му, посочва БГНЕС.

„Нищо не зависи от цената, защото на конвенционалния масов пазар има аромати, които са направени с висококачествени съставки. Разбира се, това не прави аромата на модната нова марка по-лош от аромата на вече утвърдена марка. Трябва да се съсредоточите само върху носа си, върху възприемането на аромата – независимо дали ви харесва или не “, каза парфюмеристът пред радио „Спутник”. Друга маркетингов трик е разделението на мъжки и дамски аромати.

“Няма разделение по пол при ароматите. Ние използваме едни и същи съставки, когато създаваме условно казано „мъжки” и „дамски” парфюми. Няма такова деление и разбиране в професионалните среди. Например жените могат спокойно да купуват мъжки парфюми, ако ароматът им харесва и смятат, че им подхожда”, съветва парфюмеристът. И в заключение, Вероника Бруховецкая развенча популярния мит, че кафето може да помогне при избора на аромат.

“Кафето не освежава рецепторите, освен това то е много силен дразнител за мозъка. Ако подушите дузина аромати и след това изпиете чаша силно кафе, след това изобщо няма да се ориентирате сред парфюмите. Можете да освежите рецепторите си само с вода и чист въздух. Други фактори няма“, заяви тя. 

Добави коментар