Как да се справите с пигментните петна по време на бременността?

43
Как да се справите с пигментните петна по време на бременността?

Няколко репецти за справяне с временната пигментация

Макар появата на пигментация по време на бременността да не е патология, повечето жени решават, че трябва да се избавят от петната по лицето и тялото си. За целта ще им помогнат няколко козметични процедури. Най-важната препоръка на първо време е да се сведе до минимум въздействието на слънчевите лъчи върху кожата. Използвайте слънцезащитен крем с SPF-фактор поне 15.

Използването на козметични средства, съдържащи химични компоненти по време на бременността, не се препоръчва. Може да изсветлите пигментните петна с помощта на маски, които съдържат естествени съставки.

1/ Маска от извара
За приготвянето й смесете извара с кисело мляко, добавете няколко капки сок от лимон. Нанесете маската върху лицето. Останете така 10-15 минути. След това измийте добре.

2/ Маска от кисело зеле. Прецедете зелето, сложете го върху марля. Наложете върху лицето за 15-20 минути.

3/ Маска от сок от магданоз
За приготвянето й вземете връзка пресен магданоз. Нарежете го на ситно. След това залейте магданоза с кипнала вода. Оставете настрана за известно време. Използвайте марля за следващата стъпка. Натопете я в получената смес и след това я наложете върху лицето си. Постойте с нея 15-20 минути.

4/ Цитрусова маска
Направете каша от грейпфрут, лимон или портокал. Нанесете я върху лицето. Постойте така 10 минути. Бъдете внимателни: маската с цитруси не е подходяща за суха кожа.
Добави коментар