Как да се справите с кризата на средната възраст

128
Как да се справите с кризата на средната възраст

Ключови стъпки за един нов етап от живота

Всяка криза не продължава вечно, но е важна, тъй като помага да се справим със своите страхове, съмнения и вълнения. Дава ни шанс да продължим напред. Ако кризата на средната възраст ви се струва изключително негативно явление и не ви харесва как ви променя, време е да се позамислите как да излезете от това състояние.

Как да го направите?

Престанете да се гледате под лупа и да се съсредоточавате само върху неуспехите и недостатъците. Позитивното мислене още не е навредило на никого.

Грижете се за себе си. Вашето тяло има нужда от грижа. Абсолютно нормално е. Направете разкрасителните ритуали част от дневния си и седмичен режим.

Ценете себе си. Престанете да се оценявате с очите на другите. По-често си повтаряйте като мантра – „Идеалът е прекрасен само в своето несъвършенство“.

Намерете си хоби. Правете това, което действително ви харесва. 30 години сте правили само това, което трябва, в надежда да оправдаете нечии очаквания. Вие имате ангажимент към себе си, не към някого другиго.

Не се оценявайте само на базата на външността си. Дори да са се появили първите бръчки, в това няма нищо лошо. Зад тях стоят ценен опит, житейски уроци и мъдрост.

И още няколко:
-    Грижете се за отношенията с хората, които цените;
-    Научете се да отделяте време за себе си;
-    Не се отнасяйте към кризата на средната възраст като към житейска криза. Използвайте я като период, в който може да коригирате нещата, които не ви устройват.Добави коментар